Stress Release Yoga in Vorden

Stress is niet altijd slecht, positieve spanning maakt je blij en geeft je een goed gevoel. Echter, negatieve spanning blokkeert en leidt vaak tot intensieve rug-, nek en schouderpijnen en hoofdpijn. Het kan er zelfs voor zorgen dat er vervormingen van het skelet ontstaan.  Je kunt je hierdoor niet meer vrij bewegen, daardoor raken delen van de wervelkolom geblokkeerd terwijl andere delen overbelast raken. Op de plekken waar je overbelast raakt ontstaan klachten, vaak zijn de behandelingen van o.a de fysiotherapie daar dan ook op gericht.

Beoefening van Stress Release Yoga in Vorden is zowel geschikt voor beginners als gevorderden en stimuleert het zelf herstellend vermogen van het lichaam. Waardoor op een natuurlijk manier je lichaam en geest volledig tot rust komen.

Het concept Stress Release Yoga

Stress Release Yoga in Vorden de Achterhoek bij Erve Hasselo is een rustige yogales die zich richt op de oorzaak van het probleem: de vervormingen in het lichaam: zoals bijvoorbeeld scheve schouders of een kromme rug. Door het loslaten van spanning en stijfheid met behulp van de tools met specifieke ademhalingstechnieken ontstaat ontspanning in de diepere lagen van de spieren. En kunnen botstructuren weer de juiste plek gaan aannemen. Hierdoor komen de beklemde gebieden weer vrij zodat er een vrije circulatie ontstaat in de bloeddoorstroming, de ademhaling en de werking van de zenuwen. Spieren herstellen en nemen weer de natuurlijke functie aan waardoor je lichaam niet meer hoeft te compenseren hierdoor verdwijnen je klachten. Het werkt op alle fronten bevrijdend.

Beoefening van Stress Release Yoga is zowel geschikt voor beginners als gevorderden en stimuleert het zelf herstellend vermogen van het lichaam. Waardoor op een natuurlijk manier je lichaam en mind volledig tot rust komen.

Welke tools gebruiken we tijdens de Stress Release Yoga?

 • De bovenrugstrip van Critical Alignment
 • De opgerolde vilten mat
 • Lange bolster
 • Meditatie kussen
 • Yoga riem

Deze hulpmiddelen worden gebruikt om enerzijds ondersteuning te geven aan het lichaam en anderzijds dieper in een houding te komen waardoor de relatie tussen de beide spiergroepen weer herstelt.

De benefits van Stress Release Yoga

 •       Focus op het uitlijnen van het lichaam (‘alignment’)
 •       Ontwikkelen van ontspanning in de bewegingsspieren
 •       Ontwikkelen van kracht en coördinatie in de houdingsspieren
 •       Verbeteren van de lichaamshouding
 •       Voorkomen en herstellen van lichamelijke klachten
 •       Zorgen voor mentale ontspanning
 •       Totale lichaamservaring

Bij Erve Hasselo in Vorden werken wij met de enige echte critical alignment strips zodat de kwaliteit gewaarborgd blijft.

Critical Alignment Strip

Stress release yoga les in Vorden kun je bij Erve Hasselo boeken tijdens je verblijf in onze bed en breakfast maar ook wanneer je in de buurt woont en Stress Release yoga les wilt volgen kun je bij Erve Hasselo in Vorden terecht.

Yoga Moyo Haarlem

Bekijk het Erve Hasselo Travel Magazine

Fijne vakantie tips

Download Magazine
Combined Shape Created with Sketch.