Wat te doen in de omgeving

Erve Hasselo bevind zich in het buitengebied van Vorden. Dit is een dorp in de Achterhoek, Gelderland. De steden Zutphen en Doetichem liggen op 20 minuten rijden met de auto. Dit gebied kenmerkt zich door het prachtige coulisse landschap. In de omgeving van Vorden is van alles te beleven en te ontdekken.

Wandelen

De vele verschillende landschappen, pittoreske dorpjes en mooie kastelen maken Vorden een ideale uitvalsbasis voor vele wandelingen. Wat dacht je van de landgoedwandeling driekastelenpad. Een fijne afwisselende landgoedwandeling door de rustieke omgeving van het Achterhoekse dorp Vorden. Ver weg van alle drukte geniet je van oude bossen en rijk boerenland.

Er is voor ieder wat wils : lange wandelingen voor de doorgewinterde wandelaar zoals een deel van het Pieterpad, maar ook ontspannen wandelingen tot 2 uur.

Je kunt van te voren al je routes bepalen of gewoon lekker op de bonnefooi gaan.

Steden en dorpen om te ontdekken

Vorden

Vorden is echt een dorp waar in de zomer ook veel toeristen op af komen, mede door Kasteel Vorden. Je kunt het kasteel  op gezette tijden bezoeken, rondom het kasteel kun je ook een fijn wandelen. Daarnaast heeft Vorden een aantal super leuke winkeltjes die je echt niet mag missen.

Zutphen

Wanneer je door Zutphen loopt,  zie je echt dat dit een van de oudste steden van Nederland is. De stad is ontstaan in de Romeinse tijd en wordt al zo’n 1700 jaar bewoond. De binnenstad staat dan ook vol met vele historische gebouwen (maar liefst 450 rijksmonumenten) en heeft vele culturele hoogtepunten, super toffe winkels en eetgelegenheden.

Doesburg

Net als Zutphen is Doesburg ook een Hanzestad met maar liefst 150 monumenten. Vervelen hoef je je dus niet waneer je hier een dagje naar toe gaat. Wandelen door het historische centrum geeft je het gevoel alsof je teruggaat in de tijd! Geniet van de prachtige statige panden van weleer.

Bronkhorst

Wanneer je in het kleinste stadje van Nederland loopt heb je het gevoel dat je in een openluchtmuseum bent. Prachtige gerestaureerde gebouwen en boerderijen en monumenten zijn het decor van dit eeuwenoude stadje.

En dit zijn slechts een paar voorbeelden van activiteiten in de omgeving van Vorden. Ter plaatsen kunnen wij je alles vertellen over de omgeving en de bijzondere plekken om te ontdekken.

Yoga Moyo Haarlem

Bekijk het Erve Hasselo Travel Magazine

Fijne vakantie tips

Download Magazine
Combined Shape Created with Sketch.