Recept voor gember thee

 

Een stuk gemberwortel klaar om te worden gebruikt voor het maken van heerlijke gemberthee.

A Gember a day, keeps the doctor away!

Gember thee en gember door het eten is niet meer weg te denken uit mijn dagelijks voedingsroutine. Ik maak veel Ayurvedische eten, omdat het super gezond is en lekker. O.a deze voedende wortelsoep waarin ook gember in is verwerkt. Naast dat ik de smaak van gember die zowel pittig als verfrissend is lekker vind. Heeft gember ook nog eens heel veel mineralen en vitamines die goed voor je zijn. Zoals o.a magnesium en kalium, magnesium vermindert spierkramp en kalium regelt je vochtbalans en bloeddruk. Dit zijn nog maar een paar benefits van de gember, hieronder volgen er mee. Zorg er wel voor dat je biologische gember gebruikt voor je recept voor gember thee dan kun je de schil er gewoon aan laten zitten. Scheelt tijd en is gezonder.

De gezondheidsvoordelen van gember

Dit recept voor gember thee heeft veel gezondheidsvoordelen. Natuurlijk kun je ook de gember door je eten doen. Maar wellicht eet je niet altijd exotisch en gember door de hutspot lijkt mij niet zo’n succes. Ik had al geschreven dat gember helpt tegen sprierkrampen, je bloeddruk reguleert en je vochtbalans op peil houd. Maar dat is nog niet alles.

Hieronder de benefits van gember

 • Ontstekingsremmend
 • Vermindert misselijkheid
 • Vermindert pijn bij artrose en menstruatie
 • Bevordert de opname van voedingsstoffen
 • Is verwarmend, fijn tegen koude voeten
 • Boost voor je immuunsysteem
 • Bevordert een goed glucose spiegel
 • Zorgt voor een frisse adem
 • Libido verhogend voor zowel mannen als vrouwen

Al deze voordelen bij elkaar zijn naast dat het een heerlijke thee is, voor mij wel een stimulans om dagelijks mijn gember thee te nuttigen. Wil je ook deze thee maken lees dan verder voor het recept voor gember thee.

Theepot en kopje gevuld met warme gemberthee, op een houten tafel.

Recept voor gember thee

Het is geen rocket sceince gember thee maken, dit is de manier waarop ik de gember thee maak.

Voor 1 kop thee:

 • 200cc kokend water
 • 2cm biologische verse gember hoef je niet te schillen
 • Een schijfje citroen of sinaasappel (is optioneel)
 • Eventueel wat koudgeslagen honing erin doen als de thee wat is afgekoeld
Wit kopje gevuld met verse en warme gemberthee
Monique Hasselo Smits

Mijn naam is Monique Hasselo Smits. Voor vrienden ben ik Mo, 46 jaar oud, rasechte Haarlemse. Al als kind wilde ik graag op het platteland wonen en in 2019 hebben we dan ook het Haerlemsche ingeruild voor het prachtige Vorden in de Achterhoek. Dat was best heel spannend, van het Westen naar het Oosten verhuizen. Net het programma “ik vertrek” alleen hadden wij geen paspoort nodig. Om iedereen van onze fantastische stek in de natuur te laten genieten hebben we  jawel, B&B Erve Hasselo gecreëerd. We hebben twee accomodaties Suite Hasselo en Tribe tent deluxe beide geheel met geheel eigen sfeer, geïnspireerd op de reizen die we hebben gemaakt.

Verder ben ik trotse moeder van twee tieners en getrouwd met de allerliefste. Heb een 3 katers een poes en een super lieve grote knuffelhond Max die je op het erf tegen kunt komen.

Op mijn blog vind je regelmatig nieuwe artikelen over yoga&meditatie, gezondheid en ayurveda.

Kijk lekker rond, neem er een kopje thee bij en enjoy!

Warme groet,

Monique

Yoga Moyo Haarlem

Bekijk het Erve Hasselo Travel Magazine

Fijne vakantie tips

Download Magazine
Combined Shape Created with Sketch.