7 tips voor activiteiten in de Achterhoek

Er zijn veel leuke activiteiten te doen in de Achterhoek. Wat dacht je van met je eigen TUK TUK door het prachtige coulisse landschap toeren of fijn met koeien knuffelen. Anyway te veel om op te noemen we hebben voor jou 7 tips voor activiteiten in de Achterhoek die je in kunt ondernemen.

We weten hoe kostbaar jouw tijd is, dus wanneer je wilt dat wij iets organiseren, laat het ons weten, we helpen graag.

bed-breakfast-vorden-achterhoek

Met de TUK TUK door de Achterhoek

Hoe leuk ze hebben Zuid Oost Azië  naar de Achterhoek gehaald! En dus kun jij een echte TUK TUK huren om zo beter kennis te maken met de Achterhoek. Je bepaald zelf hoelang jouw route duurt en voor de stevige trek neem je natuurlijk onze picknickmand mee of tussendoor op een idyllisch plekje te picknicken.

bed-breakfast-Vorden-Achterhoek

De oudste fietsroute van Nederland

Als je dan toch in Vorden bent neem dan je fiets of huur er een bij onze plaatselijke fietsboer in het dorp en ga op avontuur met de Achtkastelenroute van Vorden. Dit is naar zeggen de oudste fietstocht van Nederland. Al in 1913 nam de burgemeester van Vorden toeristen mee om ze het natuurschoon en de prachtige kastelen van zijn dorp te laten zien. De route is 34 kilometer lang zonder al teveel heuvels.

bed-breakfast-Vorden-Achterhoek

Sla een balletje op de Lochemse Golfclub

Ja ook hier in de Achterhoek kun je fantastisch golven, slechts 15 minuten vanaf Erve Hasselo vind je namelijk de Lochemse Golfclub. De 18 holes par 72 golfbaan is op een unieke manier aangepast aan de natuurlijke omgeving. Het terrein is fraai aangelegd en wordt perfect onderhouden. De totale lengte voor de heren is 6.001 meter en voor de dames 5.231 meter. Waterpartijen, verschillende doglegs, smalle fairways en terreinwisselingen maken uw rondje golf op de Lochemse Golfclub tot een mooie en ware uitdaging.

bed-breakfast-Vorden-Achterhoek

Knuffelen met koeien

Wist je dat koe knuffelen ook echt een ontspannen en rustgevend effect heeft? Voor beide een win-winsituatie. De natte neus, het bijzondere, complexe, relaxte lijf, het nieuwsgierige en het lieve karakter van het dier. En vergeet die lieve blik in hun ogen niet. Als ze het toelaten, hebben ze warme en oprechte aandacht voor je met een heerlijke lichaamstemperatuur van maar liefst 39 graden. Laat je overdonderen door de persoonlijke aandacht. Geniet ondertussen ook van het mooie landelijke uitzicht. Je gaat terug naar huis met een prachtige ervaring rijker!

bed-breakfast-Vorden-Achterhoek

Wandelen langs kronkelende beekjes en prachtige landgoederen

Wanneer je door het eeuwenoude landschap van de Achterhoek wandelt, zul je je geen moment vervelen. Achter elke bocht zie je weer wat nieuws. Landerijen, bossen, heidevelden en kleine weilanden tussen houtwallen wisselen elkaar af. Met een beetje geluk kunne herten spotten en bij de kikkerpoelen hoor je in het voorjaar de luidruchtige concerten van de boomkikkers. De natuur in de Achterhoek, is een paradijs om tot rust te komen.

bed-breakfast-Vorden-Achterhoek

Varen door de grachten van Zutphen met een fluisterboot

Je hoort ze niet die fluisterboten en daardoor is het verhaal door de gepassioneerder schippers die allen vrijwilligers zijn des te beter te verstaan. Laat je door hun meenemen door de grachten van het prachtige Zutphen en laat je verassen door de verhalen.

bed-breakfast-Vorden-Achtehoek

E-funcruiser wijnboerderij uitje

Ken jij de E-funcruiser hij elektrisch, trendy en gaat 25 kilometer per uur, hoe leuk om zo met elkaar een fietstocht te maken en te eindigen bij wijndomein Kranenburg. Hier zal Henk jullie een gepassioneerd verhaal vertellen over wijn onder het genot van een heerlijk glaasje uit eigen wijngaard.

bed-breakfast-Vorden-Achterhoek

Wil je weten wat onze 5 favoriete stadjes hier in de Achterhoek zijn lees dan hier verder.

Yoga Moyo Haarlem

Yoga & Meditatie

Relax & Renew

Kom tot rust
Combined Shape Created with Sketch.